Lehet még kínosabb: megint elhalasztották a végleges döntést a Colectiv-tragédia ügyében

Az ügy annyira bonyolult, hogy további időre van szükség az ítélet meghozatalához.

Hirdetés

A Bukaresti Fellebbviteli Bíróság csütörtökön már harmadik alkalommal halasztotta el a Colectiv-ügy végleges ítéleteinek kihirdetését. A bíróság az ügyvédeket okolja, akik a határidő után is írásos beadványokat nyújtottak be, így további időre van még szükség, amíg a komplex ügy minden aspektusát megvizsgálják.

Az elsőfokú ítélet értelmében Cristian Popescu-Piedone, Bukarest 4. kerületének volt polgármestere 8 év, 6 hónap börtönbüntetést kapna hivatali visszaélés miatt. A 2015-ös tragédia ugyanis éppen amiatt keltett akkora felháborodást, mert kiderült, hogy konkrétan a korrupció, a háttérmutyizás okozta a 64 áldozat halálát.

Akkor olyan mély nyomot hagyott a tragédia a közéletben, hogy abba belebukott Victor Ponta akkori miniszterelnök is. Azóta a PSD újra a legnépszerűbb romániai párt (mellesleg most is kormányon vannak), Cristian Popescu-Piedonét azóta megválasztották az 5. kerület polgármesterének, a bíróság pedig még mindig halasztgatja a végleges döntést. Szóval nem úgy tűnik, hogy az ország bármit is tanult volna a borzalmas tragédiából.

Az ítélethirdetés újabb határideje április 15.

Hirdetés