Fotó: Digi 24

Közelharc az állomás előtt: a rendőrök keményen földhöz csapták az agresszív maszktagadókat (VIDEÓval)

Úgy tűnik, elérkeztünk a zéró toleranciához, ami a helyes maszkviselés mellőzését illeti.

Hirdetés

Most nem azt vitatjuk, hogy szükséges-e a maszkviselés pandémia idején, vagy sem. Létezik egy törvény, amely erre kötelez. És akkor ezt be kell tartani. Ha nem, jön a figyelmeztetés, a bírság, vagy akár a bilincs. A minap Nagyváradon történt egy újdonságszámba menő eset, amennyiben egy agresszíven fellépő polgárnőt a rendőrök végül földre tepertek és megbilincseltek, mert nem viselte a maszkot.

Alig telt el egy nap és új incidensről érkezett videós beszámoló. A bukaresti Északi pályaudvar előtt történt, hogy három ember (két férfi és egy nő) agresszíven reagált, midőn a rendőrök igazoltatták és felelősségre vonták őket, mert italoztak és nem viseltek maszkot. Az oké, hogy az illetők éppen italt fogyasztottak, mert hát sem enni, sem dohányozni, sem inni nem igazán lehet maszkon keresztül. Viszont szeszes italt fogyasztottak, amit, ugye, nyilvános helyen szintén tilt a törvény. Tehát az érvelésük enyhén szólva nem állta meg a helyét.

Szó szót követett és végül a három ember a földön végezte. Később pedig az őrsön. Ahol összesen 4600 lej bírságra büntették őket, nyilvános helyen történő alkoholfogyasztás, továbbá a maszkviselés megtagadása okán.

És akkor itt van a közelharc felvétele. Figyelem, nem szívderítő látvány:

Hirdetés