Kommandósoknak kellett szétoszlatniuk egy temetés résztvevőit a festői Teleorman megyében

Természetesen azért, mert megsértették a járvány miatt bevezetett előírásokat.

Hirdetés

A vártnál sokkal mozgalmasabban alakult egy temetés a Liviu Dragnea volt szociáldemokrata pártvezér és sleppje származási helyeként elhíresült Telorman megyében: Roșiorii de Vede városában – amely Viorica Dăncilă volt miniszterelnök szülőhelye – szerdán kommandósokat és csendőröket kellett bevetni egy temetés résztvevőinek szétoszlatására.

Az ok egyrészt az, hogy az elhunyt a koronavírus-fertőzés szövődményeiben halt meg, ezért nem is szabadott volna a saját házába szállítani, másrészt azért, mert a háznál tömeg verődött össze.

A 49 éves férfi szervezetében három hete mutatták ki a kórokozót, majd először a helyi, állapota rosszabbra fordulása után pedig egy Ilfov megyei kórházba szállítottak.

Itt hunyt el néhány nappal ezelőtt.

Az ilyenkor szokásos eljárás értelmében a holttestet azonnal temetőbe kell szállítani, semmiképp sem az elhunyt saját otthonba.

Ehhez képest – ha már Teleorman – a halottaskocsi természetesen az elhunyt otthonába szállította a holttestet.

A helyi hatóságokat pedig nem is értesítették a halálesetről.

Hirdetés

A hatóságok ezt követően szúrták ki, hogy az ingatlan előtt egyre több autó parkol – természetesen a rokonok és ismerősök érkeztek leróni a kegyeletüket.

Ami a járványügyi előírások miatt tilos.

A hatóságok nem kockáztattak: kommandósokat és csendőröket is kivezényeltek, így sikerült szétoszlatni a tömeget, a halottaskocsi pedig rendőri kísérettel vitte a holttestet a temetőbe.

A rendőrség elkezdte a résztvevők azonosítását, és három személy ellen már feljelentést is tettek a járvány leküzdésének meghiúsítása miatt.

Hirdetés