Kolozsvár sorban állásból is példát mutat Bukarestnek – elkezdődött az oltásmaraton

Közben majdnem megdőlt a napi oltásrekord is, kíváncsian várjuk, milyen számokat hoz majd a hétvége.

Hirdetés

A kolozsvári oltásmaraton pénteken 16 órakor rajtolt, de a kezdés előtt egy órával már szép kis sor kígyózott a BT Aréna előtt, ahol hétfő reggelig 20 oltóponton várják az oltakozni vágyókat.

Beszédes az illusztráció is: míg a múlt hétvégi, bukaresti maratonon a jelentkezők egymás hegyén-hátán várakoztak, a kolozsvári sportcsarnok előtt csillagos tízesre vizsgáztak a sorban állók, s még a távolságtartási szabályokról sem feledkeztek meg. Sőt, ingyen kávé is jár azoknak, akik beoltatják magukat. Szurkolunk, hogy a szeszélyes időjárás ne rontson az oltakozási kedven.

A napi oltásrekord pénteken sem dőlt meg, csak majdnem: 110 314-en kaptak vakcinát az elmúlt 24 órában (az eddigi legnagyobb számot május 8-án regisztrálták, 110 633 felhasznált vakcinával). A jó hír az, hogy az előző napokhoz képest ezúttal többen jelentkeztek első oltásra, a friss jelentés szerint 44 960-an. Így most ott tartunk, hogy az országban 3 834 311-en kaptak legalább egy vakcinát, 2 685 086-an mindkét oltáson túl vannak.

Hirdetés