Klaus Ionopotchivanoc Iohannis idehaza maszkot prédikál, Brüsszelben „bort iszik”

Ami, ugye, maszk nélkül határozottan könnyebb. És közben alaposan magyarázza a bizonyítványát.

Hirdetés

Az éppen lezárult maratoni EU-csúcs után rögtön kirobbant egy kisebbfajta botrány a hazai médiában

Mégpedig annak kapcsán, hogy Románia álkisebbségi államelnökét, Klaus Ionopotchivanoc Iohannist hol maszkkal, hol maszk nélkül fotózták Brüsszelben. Zárt térben. Több ember társaságában. Akik többnyire maszkot viseltek. Oké, másokat is fotóztak maszk nélkül, de hát nekünk épp őt osztotta ki a választási krupié.

A sajtó természetesen rákérdezett az elnöki palotára, hogy is van ez. És az elnöki palota levelét megírta. Ebben az áll, hogy a pandémiás körülmények között az EU-csúcs a maximális közegészségügyi biztonság jegyében zajlott, viszont a plenáris üléseken és más kisebb fórumokon a maszkviselés nem volt kötelező. Ennyi.

És ha ez így van, akkor a szó szoros értelmében nincs mit cirkuszolni. Viszont megmutatjuk akkor az elnöki adminisztráció honlapjának nyitóképét:

Hirdetés

Ha jól megnézzük, nem fedezzük fel a maszkot Ionopot úr arcán. Viszont a vastag betűs felszólítás úgy szól, hogy viselkedjünk továbbra is felelősségteljesen. Alatta meg rögtön az első kipipált tétel a következő: Viseljük a védőmaszkot!

És akkor kérdezzük: miféle példát mutat nekünk, gyarló halandóknak az ország első, igazi européer, kisebbségimádó, Nagy Károly-díjas embere?

Köszönjük, bíró úr, nincs több kérdésünk.

Hirdetés