Illusztráció (Fotó forrása: Facebook/Fotbal Club CFR 1907

Több mint egy év után végre kinyithatnak a stadionok kapui a szurkolók előtt

Lehet vásárolni a tökmagot, edzeni a hangszálakat, elővenni a 15 hónapja a szekrényben heverő mezeket és sálakat – ismét lehet majd focimeccsre járni Romániában.

Hirdetés

Novák Károly-Eduárd sportminiszter bejelentése szerint nemcsak a teszteseménynek szánt szombati Universitatea Craiova–Astra Giurgiu Román Kupa-döntőre, hanem innentől kezdve minden futballmeccsre bemehetnek a szurkolók, az adott létesítmény kapacitásának egynegyedéig. Az egyetlen feltétel az oltás vagy a negatív teszt, utóbbit viszont a stadionnál is el lehet végezni – azaz a korábbi tervekkel ellentétben a rendezőnek

már nem kell minisztériumi engedélyt kérnie ahhoz, hogy beengedje a nézőket.

Az új szabályozás viszont csak a szabadtéri sporteseményekre vonatkozik, a teremsportoknak még várniuk kell, amíg a bürokrácia a csarnokokba is zöld utat ad a nézőknek. A sportolóknál viszont a koronavírus-teszteket kiváltja az oltás, amely után 10 nappal már tesztek nélkül is versenyezhetnek.
Novák pedig már abban bízik, hogy a labdarúgó Európa-bajnokság bukaresti mérkőzései közül az utolsón,

a június 29-i nyolcadöntőn már nem csak az áprilisban vállalt 25, hanem 45 százalékban engedhetnek be nézőket a Nemzeti Arénába.

A koronavírus-járvány tavaly tavaszi kitörésekor az utolsó nézők előtti mérkőzést 2020. május 8-án játszották Csíkszeredában, az FK és a Petrolul Ploiesti Liga 2-es csapatai között.

Hirdetés