Kíméletlenül agyonlőttek a rendőrök egy Szatmár megyei férfit Indonéziában

Tetten érték, amint a haverjával szép nagy összegeket loptak preparált bankautomatákból.

Hirdetés

Halállal végződött a délkelet-ázsiai kaland egy Szatmár megyei férfi számára.

Tény, hogy az avasfelsőfalui férfi nem a legjobb szándékkal érkezett az európaiak számára egzotikus országba: egy craiovai cimborájával együtt jókora összegeket lopott preparált bankautomaták segítségével.

A partiumi férfi és bűntársa a skimming módszert alkalmazták: olyan kütyüt szereltek az automatákra, amelyek lemásolták az ügyfelek kártyaadatait, és mivel egy kis kamerát is fölszereltek, amely rögzítette a PIN-kódot, már gyerekjáték volt a kártyaadatokat felhasználva leüríteni az áldozatok bankszámláit.

Az indonéz rendőrség szerint a módszerrel a két román férfi jókora összegeket lopott.

A kaland azonban most véget ért: a rendőrség tetten érte őket, amint éppen „preparálni” készültek egy bankautomatát.

Hirdetés

A hivatalos közlés szerint a szombati incidens során – amelyet csak most hoztak nyilvánosságra – felszólították a két románt, hogy adják meg magukat, egyikük azonban ellenállt a letartóztatásnak, sőt a dulakodás során el akarta venni az egyik rendőr fegyverét. Ekkor lelőtték, és hiába szállították kórházba, belehalt a sérüléseibe.

Craiovai tettestársa szerint azonban a rendőrök nem mondanak igazat: a férfi csupán kiabált, de nem akarta elvenni a fegyvert – ennek ellenére lelőtték.

A végeredmény szempontjából ez már keveset számít: a távol-keleti bűnözői karrier a lehető legrosszabbul végződött a román kalandor számára.

Hirdetés