Kidobta a szemetét a közterületre, ám jöttek a zsaruk és visszatalicskázták az udvarára (VIDEÓval)

És ha már amúgy is arra jártak, adtak neki egy szép nagy büntetést is.

Hirdetés

Az, hogy Romániában sehova nem tud úgy elmenni az ember, hogy ne lépjen rá néhány kidobott PET-palackra (helyi dialektusban: flakon) vagy egy félbeharapott Barbie babára, nem azért van, mert a gyakori tornádók széthordják a szemetet, hanem azért mert az emberek hordják szét, mint eb a tudjuk mijét.

Márpedig ezt a mentalitást csak egyféleképpen lehet megváltoztatni: szigorú büntetéssel.

Egy craiovai asszony például fogta magát, és kiszórt egy rakás szemetet a város egyik útkereszteződésébe, mert a környezetvédelem a hobbija. Erre a helyi rendőrök kiderítették, ki volt a tettes, talicskába rakták a szajrét, és szépen visszavitték a neki azzal, hogy ezt az apróságot ő „vesztette el”.

Az alábbi videón az látható, hogy a helyi rendőrség vezetője néhány embere kíséretében személyesen borítja ki az asszony udvarán a gondosan összegyűjtött hulladékot, majd még azt is közli vele, hogy egy 2000 lejes bírságot is kénytelen lesz kifizetni, mert nem illik a szemetet csak úgy kidobálni a közterületre.

A másik fél persze méltatlankodik, de a törvény az törvény. Legközelebb majd kétszer is meggondolja, hova dobja a szemetét.

Hirdetés

Esetleg elégeti az összes műanyagot az udvarán, mert a környezetvédelem a hobbija.

Hirdetés