Kezdődik, tátti: ismét összecsap a vásárhelyi RMDSZ a vásárhelyi RMDSZ-szel

Eddig sem értettük, mi folyik a szövetség helyi szervezetének a berkeiben, és úgy néz ki, ezután sem fogjuk. Indul az újabb belső cicaharc.

Hirdetés

A helyhatósági választásokat követően látszólag csend és nyugalom honolt az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete körül, most azonban közeledik a tisztújítás, így újra kiéleződtek a hagyományos belső konfliktusok.

Azt régóta lehet tudni, hogy Vásárhelyen két táborra szakadt a helyi szervezet, és most, a tisztújítás közeledtével mindkét „csoportosulás” külön akar választásokat szervezni – írja a Krónika. Hogy miért? Egyszerű: mert mindkét fél azt állítja, a másik tévesen értelmezi a vonatkozó szabályzatot.

A Vass Levente vezette csoportosulás és a Kovács Levente mellett lévő másik szekértábor közti vitáról ide kattintva olvashatnak részletesen.

Mint ismeretes, a városi és a megyei RMDSZ berkeiben zajló viták évek óta tartanak – mi is írtunk róla, például itt –, nem beszélve arról, hogy a korábbi önkormányzati ciklusban még a szövetség frakciójában is kitört a botrány.

Hirdetés