Két napja pusztít az árvíz Fehér megyében, mire az ország miniszterelnöke felébred és…

… és ír egy Facebook-bejegyzést. Na ja, másra nem ér rá a késhegyre menő pártharcok közben.

Hirdetés

Beszámoltunk róla: csütörtök óta katasztrofális állapotok uralkodnak Fehér megyében. Hatalmas vihar csapott le a Abrudbánya és Topánfalva környékére, házak sora dőlt be, autókat sodort az ár, emberek százait kellett kilakoltatni, több mint 7000 háztartás maradt áram nélkül, megyei utak váltak járhatatlanná, több száz tűzoltó, csendőr, rendőr, önkéntes menti a menthetőt…

És Florin Cîțu, a felelős román kormány feje hallgat. Illetve, hallgatott egészen szombat délután három óráig. Amikor is nem a helyszínről jelentkezett (bár megtehette volna), hanem írt egy Facebook-bejegyzést. Amelyben arról tájékoztatja a népet, hogy őt bizony folyamatosan informálja a katasztrófavédelmi igazgatóság. Továbbá beszélt a belügyminisztériummal, Raed Arafat államtitkárral. Bravó!

Aztán mindenkit megnyugtatott: a kilakoltatott emberek százai azóta hazatértek. A járhatatlanná vált utakon dolgoznak az illetékesek. Addig is három kerülőutat használhatnak az arra járók.

Végül kijelentette: várja a kárjegyzéket a Fehér megyei prefektustól, mert a román kormány azonnal megad bármely segítséget, amelyre a kárvallottaknak szükségük van. Aham…

Hát, végül is, örülhet a nép, hogy a miniszterelnök bár egy Facebook-bejegyzés erejéig odafigyel az országban zajló katasztrófákra. Hiszen megtehette volna, hogy nem figyel oda, mert hát annyi dolga van: naponta más és más helyszíneken bukkan fel, a Nemzeti Liberális Párt egyre véresebb belharcainak különböző színterein.

Hirdetés