A bezártság és az alkohol kombinációja képzeletbeli rendeletszegők jelentésére sarkallta, de végül őt büntették meg

Rossz emlékű kort idéz, amikor valaki mások jelentgetésében leli örömét.

Hirdetés

A koronavírus-járvány miatti bezártságot és frusztrációt senkinek sem könnyű kezelni, de azért talán mégsem kellene állítólagos rendeletszegőket jelentgessünk a rendőrségnek a segélyhívó számon, ahogyan ez az alsószopori 21 éves férfi tette.

A rendőrséghez rövid időn belül több telefonhívás is érkezett ugyanattól a nyilvánvaló módon ittas állapotban lévő férfitól, aki arra panaszkodott, hogy több személy is megszegte a kijárási korlátozásokra vonatkozó katonai rendeleteket a településen, ahol él. A tasnádi rendőrség látogatást tett a Kraszna parti faluban, de egyetlen rendeletszegőt sem talált az utcán. Gondolták, felkeresik a bejelentőt, de kiderült, hogy hamis adatokat adott meg az identitásáról. Nem volt azonban nehéz kideríteni a telefonáló kilétét, akit végül 4 ezer lejre büntettek, mert megalapozott indok nélkül tárcsázta a 112-t.

A caracali eset óta még szigorúbban büntetik a telefonbetyárokat, főleg, miután jelentősen nőtt azok száma, akik mindenféle alap nélkül telefonálgatnak. Ez nem változik a koronavírus-járvány idején sem, sőt. Most tényleg nem kellene indokolatlanul ugráltatni az egyébként is elfoglalt hatóságokat.

Hirdetés