Kemény ősz lesz: a második és a harmadik hullámnál is meredekebben alakulnak a járványszámok

Hétezernél is több napi eset, idén nem volt ennél több napi új megbetegedés.

Hirdetés

Három hét alatt több mint négyszereződött a napi új koronavírus-fertőzések száma, szerdán 7045 új esetet jelentettek (szeptember első napjaiban ez a szám 1500 körül mozgott).

Az utóbbi 24 órában több mint 53 900 tesztet végeztek, ezek 13 százaléka lett pozitív.

Egy nap alatt 130, covidhoz köthető haláleset történt. A kórházi kezelésre szorulók száma (8724) több mint háromszorosa a szeptember elejinek, míg intenzív osztályon 1037-en vannak (ez a szám szeptember elsején 293 volt).

Országos szinten 32 szabad ágy van a covidosoknak az intenzív osztályokon, de Kolozs, Iaşi, Temes és Dolj megyékben nincs szabad ágy. Eközben Temes megyében 389, Kolozs megyében 321 új esetet jelentettek. Bukarestben 1044 új megbetegedést regisztráltak egy nap alatt.

Meredeken növekszik a kórházi kezelésre szoruló kiskorúak száma is: szerdán 236 gyerek volt coviddal kórházban (18-an intenzív osztályon), míg szeptember elején ennek a számnak a felét jelentették.

Hirdetés

Bukarestben és három megyében (Ilfov, Szatmár, Temes) már a vörös, 3 ezrelék fölötti zónában van a megbetegedések száma, de a következő napokban Beszterce-Naszód, Kolozs és Máramaros megye is a vörös zónába kerül, ami korlátozásokkal jár majd.

 

 

Hirdetés