Kedvenc oktatási miniszter asszonyunk bejelentette: Lehet, hogy…

… a diákok idén nem írnak félévi dolgozatokat. De: nem biztos.

Hirdetés

Ugye, megszoktuk már? A drága jó Monica Anisie oktatási miniszter asszony időnként kiáll a nép elé és mond valamit. Ami kábé ezzel a mondatszerkezettel írható le: Talán, nem tudjuk, elképzelhető, de lehet, hogy mégsem. Nos, a jeles tárcavezetőnő ismét lecsapott a védjegyévé váló beszédbárddal. Azt mondta, elképzelhető, hogy csak és kizárólag az épp zajló tanévben a középiskolások és gimnazisták nem fognak félévi dolgozatokat írni.

Aztán hangsúlyozni kezdett, mondván, hogy nem kizárt a fent feltételes módban vázolt forgatókönyv bekövetkezése. Az aranyszabály szerint persze azonnal hozzátette: még nem tudni, hogy a feltételes mód a rideg valóság részévé válik-e. Az illetékes szakembereknek még elmélkedniük kell azon, hogy az intézkedés (amelyet ugye, lehet, meghoznak, lehet nem) országos érvényű legyen, vagy csak azokban az iskolákban váljék szabállyá, ahol indokolt. (Milyen kritériumok alapján? Nem tudni.)

A miniszter asszony arról is beszélt, hogy az illetékes szakemberek teljes gőzzel töprengenek azon is, hogyan lehet online megoldani az idei tanévben rendezendő tantárgyolimpiákat.

Végül Anisie asszony mindenkit megnyugtatott: noha semmit nem lehet tudni, az biztos, hogy amennyiben majd meglesz a logosz, a nép miniszteri rendelet formájában értesül róla.

Hirdetés