Járványidőben nem csak a delfinek térnek vissza, a román autópályák is…

Nem, az újak nem épülnek gyorsabban. A már meglevők egyes apró darabjai javulnak nagyobb sebességgel.

Hirdetés

Mióta karantén van, néha olvashatjuk, hogy a hajózás által felkavart parti vizekbe visszatérnek a delfinek (nem, nem Velencéről van szó), máshol felbukkannak az őzek a főtéren (nem Erdélyben), tisztább a levegő, messzire el lehet látni, talán a Kárpátokig is, bár nem ellenőriztük le.

Azt viszont nem nagyon olvassuk, hogy épülnének a romániai autópályák. Mert nem épülnek. Ezen nem nagyon változtatott a koronajárvány.

Hopp, vagy mégis? Az Országos Útügyi és Autópálya-Igazgatóság (CNAIR) illetékesei lelkendezve jelentették be a szerdai szent napon, hogy hurrá, sikerült befejezni néhány munkálatot a Napfény autópályán. Tudják, ez az, ahol mostanság nem lehet a tengerpartra menni napozni a karantén miatt. Szóval a CNAIR emberei azért örvendeznek, mert a javítási munkálatok eredeti átadási határideje április 30. volt. És a gyér forgalom miatt feltehetően gyorsabban lehetett dolgozni.

Egy szó, mint száz: Bukarestből immár gond nélkül lehet közlekedni (akinek alapos indoka van rá, persze) a megjavított öt kilométeres szakaszon.

Ugye, hogy az ilyen apró jó híreknek is lehet örülni?

Hirdetés