Jaj, milyen szegény ez az Orban miniszterelnök, küldjünk neki konzervet!

Meg egy deót, meg egy hasznos könyvet. Ja és száz kemény lejt. A feladó a kolozsvári PSD.

Hirdetés

Ugye, a minap arról értesülhettünk (hatalmas döbbenet, állak az asztal alatt gurigáztak szanaszét), hogy a Győzelem-palotába deszantolt új kormány miniszterelnöke, a derék Ludovic Orban a legtisztességesebb, legkorrektebb, legszerényebb kormányfő, akit valaha a hátán hordott a mioritikus szentföld. És gazdagnak sem igazán gazdag, há’ né’, alig havi 3000 lejből tengeti az életét és mentegeti az országot kifele a PSD karmai közül.

Hát az a drága jó Isten éltesse, miniszterelnök úr! Havi háromezer lejből megélni Bukarestben, a maga nívóján valóban csoda! És aki csodát tesz, az üdvözül. Vagy valami hasonló.

A trónról kicsit letaszított szociáldemokraták (PSD) viszont úgy tűnik, nem hisznek a csodákban. És talán azért is irigylik a liberális kollégát, mert nekik bezzeg nem sikerült ilyen szép, szerény vagyonbevallást letenni az asztalra.

És akkor a kolozsvári PSD gondolt egy nagyot, s cselekedett. Már most megjegyezzük: az efféle akciók óriási parasztságra vallanak. De hát a kolozsvári PSD élén az a Liviu Alexa áll, aki, ha tehetné, ki se szállna a tahóság jacuzzijából.

Hirdetés

Az akció abból állt, hogy vásároltak szépen pár konzervet (bab, csicseriborsó, zöldborsó, hal), egy csomag szárított tinórugombát, egy deót (az a neve, hogy Str8, vagyis Straight, ami magyarul annyit tesz, mint egyenes, direkt, közvetlen, szókimondó, esetleg heteroszexuális) és egy hasznosnak ítélt könyvet (60 kérdés a depresszióról – Hogyan győzzük le?). A pakkhoz csatoltak 100 kemény lejt, szépen becsomagolták az egészet és futárral elküldték Orban úrnak.

Alexa úr egy Facebook-bejegyzésben abbeli reményét is kifejezte, hogy elég lesz ez a kis gyorssegély, amíg Orban úr felveszi a következő fizetését. Ha mégsem, úgy ők szívesen küldenek neki töltött káposztát, mamuszt és dinamógatyát is, hogy ne éhezzen, ne fázzon a szegény miniszterelnök ezen a télen, és minél hamarabb állítsa össze az állami költségvetést.

Hirdetés