Izraeli katonai drónokat gyárthat Románia – persze csak akkor, ha jó sokat meg is veszünk belőlük (VIDEÓval)

A védelmi minisztérium drónokra verne el egy rakás pénzt, és már kaptak is egy kecsegtető ajánlatot.

Hirdetés

A román hadsereg felfrissítené egy kicsit a drónparkját.

Persze nem azokról a távirányítós, elemes kis drónocskákról van szó, amit akár ön is megrendelhet a netről, hanem féltonnás katonai monstrumokról, amelyeket elsősorban felderítésre, információgyűjtésre, zűrös helyeken való járőrözésre lehet használni.

Mi tagadás, hatalmas szükségünk van rá.

Az izraeli Elbit Systems be is mutatta romániai üzemében, a măgurelei Simultec üzemben a Hermes 450 nevű drónt, ezt a 90-es évek végén kifejlesztett típust ajánlják ugyanis a romániai igényeket figyelembe véve.

Sőt a típus gyártósorát is Romániába költöztetnék, amennyiben gazdaságilag megéri nekik az üzlet, vagyis ha országunk elég nagy tételben rendel a drónból.

Hirdetés

A Hotnews szerint a védelmi minisztérium 277 millió dollárért (mennyi intenzív osztályt lehetne abból építeni!) kíván beszerezni 7 darab közepes méretű katonai drónt és a hozzájuk tartozó logisztikai csomagot.

A măgurelei üzemben egyébként az Elbit mintegy 700 román alkalmazottat foglalkoztat már most is, elsősorban repülési szimulátorokat fejlesztenek (ilyeneken tanulnak a pilóták), nemcsak a román hadseregnek, hanem más országoknak is, de a Hermes 450 egyes alkatrészeit már eddig is itt gyártották.

Most a teljes gyártósort megkaphatjuk, ha az Elbit ajánlatát fogadjuk el (a védelmi minisztérium ugyanis más gyártókkal is tárgyal).

Legalább majd drónról nézhetjük a lángoló kórházainkat…

Hirdetés