Ismerjék meg a férfit, aki maga kereste meg a lopott kocsiját, hogy aztán 18 évig ne kapja vissza a zsaruktól

Most kártérítésért perel.

Hirdetés

Egy temesvári férfi 18 év után kapta vissza lopott Mercedesét, de nem azért, mert a kocsi most került elő, hanem azért mert eddig a rendőrség raktárában rohadt, miközben csak úgy röpült az idő az aktatologatással.

A férfi még 2000-ben vette meg a kocsit egy olasz férfitól, ám, amikor hazahozta, valaki egy-kettőre meglovasította azt. A károsult be is jelentette a lopást, sőt, egy kis magánnyomozás során azt is kiderítette, hol van az akkor 10 ezer ropogós márkát kóstáló Mercedes 250-ese, azt azonban nem tudta kielégítően bizonyítani, hogy az adás-vétel valóban megtörtént közte, és az olasz Steffano Bugati között, így nem kapta vissza a kocsiját, hiába adott be az évek során egy csomó kérvényt.

Aztán 18 évvel a lopás bejelentése után végre visszakapta az addigra már ócskavasnak számító járművet – úgy látszik nem volt hely a rendőrség udvarán, és meg kellett szabadulni pár holmitól.

A férfi a kocsiért 28 ezer lejre, a kocsi 18 éves nélkülözéséért viszont már 120 ezer euróra perli a gazdasági minisztériumot és a rendőrséget.

Marian Lupu kártérítési követeléseit most első fokon elutasították ugyan, ám fellebbezhet, és valamivel kevesebb zsét még megcsíphet a nemtörődömség miatt.

Hirdetés