Indiába küldte a romákat egy tévébemondónő, a CNA 10 ezer lejre taksálta a produkciót

A hölgy szerint az indiaiak között szépen el tudnának vegyülni a romák is.

Hirdetés

Megkínálta egy ropogós kis 10 ezer lejes büntetéssel az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) a Realitatea Plus tévécsatornát, miután egyik bemondónőjük, Alexandra Păcuraru azt a javaslatot tette adásidőben, hogy a romákat el kéne költöztetni Indiába.

A Giurgiu megyei Bolintin-Vale településen a helyi roma közösség néhány tagja még január első felében kövekkel támadt egy buszsofőrre, a férfi pedig néhány nappal később belehalt a sérüléseibe. Ekkor a városka lakosai utcára vonultak a roma közösség erőszakos viselkedése ellen tiltakozva.

A tüntetésről való tudósítás közben Alexandra Păcuraru arról elmélkedett, hogy kellene találni egy jó embert egy repülőgéppel, összeszedni „ezeket, akik nem tisztelik a törvényt”, és elvinni őket Indiába, ott ugyanis szerinte bőven vannak még lakatlan helyek, és könnyűszerrel el is vegyülnének az oda szállított romák.

Az Aresel nevű roma szervezet üdvözölte a CNA döntését, szerintük igazságot szolgáltattak ebben az ügyben, ugyanakkor Alexandra Păcuraru nyilvános bocsánatkérésére is számítanak.

És mielőtt esetleg elkezdene helyeselni a hölgy nem túl elegáns megnyilvánulására, jusson eszébe, hogy a romániai közéletben az sem szokatlan, amikor minket, erdélyi magyarokat küldözgetnek „vissza Ázsiába”…

Hirdetés