Ilyen nincs: csak az első félidőben lehetnek nézők a forduló fociderbijén az idióta járványellenes szabályok miatt

Ezt megint alaposan kifundálták a bukaresti illetékesek.

Hirdetés

FRISSíTVE – A jelek szerint mégiscsak győzött a józan ész: a Craiova illetékesei vasárnap kora délután tudatták, hogy a csapatukat a stadionban biztató szurkolóknak végül mégsem kell hazamenniük a szünetben, a lelátóról nézhetik a meccs második félidejét is.

Hihetetlenül abszurd helyzet állt elő a bukaresti járványügyi illetékesek furcsa döntései miatt: vasárnap este a forduló derbijének számító Craiovai Universitatea – FCSB mérkőzésen csak egy félidő erejéig lehetnek nézők a stadionban.

A furcsa helyzet annak nyomán állt elő, hogy a járványügyi operatív törzs a hétvégén felemás lazításokat vezetett be a koronavírus-járvány negyedik hullámának csitulása nyomán.

Eszerint az elmúlt hónapban kizárt nézők visszatérhetnek a stadionokba és a sportcsarnokokba, de csak a létesítmények kapacitásának 30 százaléka erejéig, és csakis oltottak vagy a fertőzésből az elmúlt fél évben kigyógyultak mehetnek be.

Ami rendben is lenne – de

a nézők csak este kilenc óráig lehetnek jelen.

Vagyis itt is érvényes az az intézkedés, hogy az oltást felelősen felvevőket ugyanúgy büntetik a kilenc órai kötelező zárással, mint az oltatlanokat.

Hirdetés

Csakhogy a craiovai meccs jóval este kilenc után ér véget. A szabály viszont szabály: kilenc után nem lehetnek nézők a lelátókon.

A craiovai rendezők – mentendő a menthetőt – annyit tudtak tenni, hogy negyed órával előre hozták a meccs kezdésének eredetileg fél kilencre tervezett időpontját,

hogy a szurkolók legalább egy teljes félidőt a stadionban tölthessenek.

Az eseményre pedig jelképes összegű, egylejes jegyeket árulnak.

A helyzetért felelős járványügyi illetékeseknek ezúton is gratulálunk.

Hirdetés