Ilie „Nasty” Năstase klasszikus verbális nackóbombát dobott Bölöni Lászlóra

Nincs ebben semmi új, máskor is megtette. Csak az ok változott.

Hirdetés

Tudjuk: Románia egykori teniszcsillaga, Ilie Năstase igazi hisztis tahó módra tud viselkedni, ha úgy érzi, valamilyen módon megsértik őt magát vagy az ország nimbuszát. Bölöni László labdarúgó-legendának pedig külön figyelmet szentel ilyen alkalmakkor, amint erről be is számoltunk.

Nos, úgy tűnik, Bölöni ismét elérte az igen találó Nasty (magyarul undok, piszkos, veszélyes, trágár, komisz, aljas) becenévre hallgató nagy öreg ingerküszöbét, mégpedig annak kapcsán, hogy a hírneves edző immár negyedszer vonakodott elfogadni a Román Labdarúgó Szövetség ajánlatát, amely a nemzeti válogatott szövetségi kapitányi pozíciójára vonatkozott.

Értjük mi, hogy az ilyen tárgyalások nem egyszerűek, azt is értjük, ha valaki végül visszautasítja a pénzt, paripát, fegyvert. Van ilyen.

Azt viszont nem értjük, miért kell rögtön klasszikus nackóbombát dobni rá. Persze, ha Năstase úrra gondolunk, már nem is értetlenkedünk annyira. Ilyen ő, ennyire képes.

Szóval, Nasty mester besétált egy tévéstúdióba és a fenti ügyre reflektálva ezeket mondta, többek között: „Ha valaki gondolkodik azon, legyen-e Románia edzője vagy ne legyen, azzal az emberrel én többet nem beszélek.”

Hirdetés

És itt jött a bomba: „Ha így figurázik, menjen, irányítsa Magyarország csapatát. Mert a nyelvet is tökéletesen beszéli!”

Egy másik forrás szerint ez a mélyértelmű mondat is elhagyta a hisztis teniszlegenda ajkait: „Jobban szeretném, ha egy román nevű edzőnk lenne.” (Ehhez csak annyit tennénk hozzá zárójelben, hogy szinte a teljes román média Ladislau vagy épp Loți Boloni néven emlegeti Bölöni Lászlót, a „románt”.)

És akkor most eszünkbe juthat a szép emlékű Corneliu Vadim Tudor. És társai.

Hirdetés