Ijesztően megugrott a koronavírus-fertőzéshez köthető elhalálozások száma

A többi paraméter viszont jól alakul: több teszt, alacsonyabb pozitivitási ráta, kevesebb súlyos beteg.

Hirdetés

A legfrissebb hivatalos jelentés szerint az elmúlt 24 órában összesen 23 287 PCR-tesztet (14 755-öt a járványügyi protokoll, 8532-t pedig saját kérésre), továbbá 7180 gyorstesztet végeztek.

Ennek megfelelően megnőtt az új megbetegedések száma: 2676. A pozitivitási ráta viszont 8,78 százalékra süllyedt, ami azért jó hír.

Az ország intenzív osztályain jelenleg 967 súlyos beteget kezelnek, ami megint csak jó hír, hiszen a trend négy napja folyamatosan csökken. Igaz, a mutató csökkenésének egyik oka az elhalálozások számának növekedése.

Hirdetés

A koronavírus-fertőzéshez köthető halálesetek száma viszont sajnos ugrásszerűen megnőtt az elmúlt 24 órában, az elmúlt két hét második legsúlyosabb csúcsát hozva: 111 (67 férfi és 44 nő) hunyt el tegnap óta. 106 páciens egyéb megbetegedésekkel is küzdött, két esetben nem találtak komorbiditást, három esetben nem érkezett vonatkozó jelentés.

A megyék vörös listája január 24. óta csak Temes megyét jelzi 3 ezreléken felül. Ez is jó hír, egy héttel a második iskolai félév elkezdése előtt.

Hirdetés