Így vitték a rendőrségi fogdába megbilincselve a pénzmosás elleni hatóság diplomahamisító exvezetőjét (VIDEÓval)

Merthogy őrizetbe vették, de a bíróság vasárnap előzetes letartóztatás helyett harminc napos házi őrizetbe helyezte.

Hirdetés

Nem lacafacáztak a rendőrök a Pénzmosás Elleni Országos Hivatal (ONPCSB) diplomahamisítással gyanúsított korábbi vezetője, Laurențiu Baranga ügyében: szombaton késő este bilincsbe verve vitték rendőrségi fogdába, miután 24 órára őrizetbe vették.

Előtte alaposan megizzasztották: hét órán keresztül hallgatták ki az ellene felmerült csalási vádak kapcsán.

Vasárnap a legfőbb ügyészségen folytatódott a kihallgatás, majd az ügyész a harminc napos előzetes letartóztatását javasolta.

Ezt az illetékes bíróság elutasította, helyette úgy döntött, hogy 30 napra házi őrizetbe helyezi Barangát. Ez ellen az ügyészség 48 órán belül fellebbezhet.

A rendőrség gazdasági bűncselekmények felderítésével foglalkozó osztálya közölte, Baranga ellen több állami intézmény megtévesztésének gyanúja miatt zajlik eljárás, miután hamis diplomákkal jutott vezető beosztáshoz több intézményben is.

Hirdetés

Mint megírtuk, a szeptemberben kinevezett Baranga a héten mondott le, miután vizsgálat indult ellene a diplomaügy miatt.

Baranga 32 évesen érettségizett – már az életrajza szerint, és 2011-ben már menedzsmentből doktori diplomát is szerzett a jó nevű Valahia Egyetemen.

Életrajzának az is érdekes aspektusa, hogy 2009-ig, 41 éves koráig semmilyen munkahelyet nem tüntetett fel benne.

Hirdetés