Érettségi diplomát hamisított a Pénzmosás Elleni Országos Hivatal vezetője a rendőrség szerint

Gyorsan le is mondott, amikor megtudta, hogy a rendőrök kiszimatolták a szélhámosságot.

Hirdetés

Fogta magát, és lemondott a Pénzmosás Elleni Országos Hivatal (ONPCSB) éléről Laurențiu Baranga, aki ellen csalás megalapozott gyanúja miatt indult bűnvádi eljárás, szombaton már házkutatást is tartottak az otthonában a rendőrök.

A pénzügyi bűncselekményeket elkövető csalók kifigyelésével megbízott úriembert azzal gyanúsították meg, hogy ő maga is egy szélhámos: állítólag meghamisította az érettségi diplomáját, hogy aztán el tudjon végezni egy egyetemet, így tett szert később egy-két zsíros munkahelyre.

A diplomákat az illetékes hatóságok már érvénytelenítették, szóval az ügy elég egyértelmű, és a lemondás is azt jelzi, hogy Barangának bizony kormos az orra. A rendőrség ugyanakkor közölte, ez a nagyon fontos ember 640 ezer lejnyi kárt is okozott az államnak.

Laurențiu Barangát egyébként szeptemberben nevezte ki Ludovic Orban miniszterelnök a Pénzmosás Elleni Országos Hivatal élére, szóval a buli elég rövid volt. A már elérhetetlenné vált önéletrajza szerint a diplomaszerzés meglehetősen időigényes volt: 32 évesen „érettségizett”, és kilenc évvel később szerzett egyetemi oklevelet, aztán még egy csomó titulust, nyolc éve egyetemen is tart órákat. Micsoda karrier!

Hirdetés