Így spórolhat 400 lejt, ha újra cserélné ócska tévéjét

Nemcsak tévét, hanem hűtőszekrényt, mosógépet, mosogatógépet, légkondit, ruhaszárítót vagy porszívót is lehet majd vásárolni a régiekért kapott utalványokkal.

Hirdetés

Tavaly rendkívül népszerű volt a környezetvédelmi minisztérium roncsprogramja, mely az elavult háztartási gépektől szabadította meg a lakosságot, lehetőséget teremtve arra, hogy olcsóbban jussanak korszerűbb és energiatakarékosabb eszközökhöz. Olyan sokan jelentkeztek a programra, hogy pár óra alatt sikerült kimeríteni az erre szánt keretet.

A népszerűségen nincs mit csodálkozni, ugyanis ki nem szeretne megszabadulni azoktól a háztartási gépektől, melyeket már nem is használ a család, csak valamelyik sarokban foglalják a helyet a lakásban? Elszállíttatásukat is megkönnyíti a program, ráadásul az értük kapott utalványért olcsóbban juthatunk egy új elektronikai cikkhez.

A roncsprogram idén is folytatódik, sőt, még több eszközre kiterjed. Egyelőre még csak a projekt tervezetét bocsátották közvitára, de érdemes résen lenni, mert amint megjelenik a Hivatalos Közlönyben, 40 millió lej értékben osztanak ki 200 és 400 lej közötti összegeket érő utalványokat, mintegy százezret. Aki lemarad, kimarad.

Az újdonság, hogy immár hétféle elektronikai berendezés is szerepel a programban: tévét, hűtőszekrényt, mosógépet, mosogatógépet, légkondit, ruhaszárítót vagy porszívót is lehet vásárolni a régiekért kapott utalványokkal. Egy porszívóért 200 lejes, egy mosógépért 300 lejes, míg egy légkondicionálóért, televízióért, ruhaszárítóért 400 lejes utalvány jár. Egy személy akár több kategóriában is jelentkezhet utalványért. A lecserélendő eszközt a kereskedőknél adhatnak le, ugyanakkor futárszolgálatot is igénybe vehetnek az érdeklődők.

Feliratkozni ezen a honlapon lehet majd, az akkreditált üzletek listája is itt található (egyelőre a 2019-es érhető el).

Hirdetés