Hullanak a drogdíler-fejek: ezúttal 16 kiló pszichoaktív szerrel bukott le egy terjesztő

Nagyon rákapcsoltak az utóbbi időszakban az illetékes szervek, sorra kapják el a nagyobbnál nagyobb tétellel furikázó drogdílereket.

Hirdetés

Noha mostanában gyakran hallani, hogy a szervezett bűnözés elleni igazgatóság (DIICOT) ügyészei sorra buktatják le a külföldről drogot rendelő kisebb-nagyobb fogyasztókat és terjesztőket, mintha ez az információ nem jutna el a delikvensekhez, akik szemlátomást egyáltalán nem tartanak a lebukás veszélyétől. A Hollandiából vagy Spanyolországból rendelt illegális szerek szállításához futárcégek szolgáltatásait veszik igénybe, pedig ahhoz az adataikat is szükséges megadni.

Most éppen egy kolozsvári férfit kapcsoltak le 16 kilogramm – az ügyészség által meg nem nevezett – pszichoaktív szerrel. A szállítmány két külön csomagba érkezett Hollandiából, az egyikbe 11,4 kilogramm illegális szer volt, a másikba öt. Ez utóbbi csomagot a csanádi határátkelőhelyen fedezték fel.

A nyomozóhatóságok akkor fogták el a gyanúsítottat, amikor az első csomagot akarta átvenni a Szeben megyei Szelistye (Sălişte) területén. A DIICOT közleménye szerint a drogot Kolozs megyében akarta terjeszteni.

A férfit azonnal őrizetbe vették, közben két házkutatást is tartottak, melyek során 10 gramm füvet és más bizonyítékokat találtak. A kolozsvári törvényszék jóváhagyta a gyanúsított 30 napos előzetes letartóztatását.

Hirdetés