Hoppá: CFR–Fradi-párharc körvonalazódik a Bajnokok Ligája csoportkörért

Sorsolt az UEFA: ha túléli a harmadik selejtezőkört a román és a magyar bajnok, összecsapnak a főtábláért, és természetesen jó sok pénzért.

Hirdetés

Kedd este ugyan még csak a harmadik selejtezőkör első meccsét vívja a Fellegváron a CFR focicsapata a svájci Young Boys ellen, ám hétfő délben kiderült, hogy amennyiben túljut a berni csapaton,

a csoportkör előtti utolsó fordulóban a Ferencváros és a Slavia Prága párharcának győztesével játszik.

Egyik sem lesz könnyű ellenfél, a Fradi az előző idényben, a Slavia a 2019–2020-as idényben volt csoportkörös a Bajnokok Ligájában – akkor éppen a CFR ejtette ki az utolsó selejtezőkörben két 1-0-s győzelemmel.

Az idén eddig a boszniai Borac Banja Lukát és a gibraltári Lincoln Red Impset kiejtő CFR még sosem játszott magyar klub ellen az európai kupákban – és

egy román-magyar párharc még úgy is meglehetősen paprikás tud lenni, hogy a CFR „magyar” klubként van elkönyvelve

a román futballban. Külön érdekesség, hogy 2013-ban, a régi Üllői-úti aréna lebontása előtt éppen a CFR volt a Ferencváros vendége egy stadion-búcsúztató meccsre.

Cseh klubok ellen viszont jóval többször játszott már a vasutascsapat, 2009-ben az Európa Liga csoportkörében a Sparta Prága (0-2 és 2-3), 2012-ben pedig BL-selejtezőkben a Slovan Liberec (1-0 és 2-1), majd két éve a Slavia ellen.

Hirdetés

Ha nem bír a Young Boysszal, a CFR az Európa Liga play-off körében folytatja, ahol a szerb Crvena Zvezda és a moldovai Șerif Tiraspol párharcának vesztesével küzdhet a csoportkörbe jutásért.

 

 

Hirdetés