Holtan találták az ugandai államfő unokahúgát egy temesvári bentlakásban

A rendőrség hivatalból nyomozást indított, nem kizárt, hogy mulasztás történt az ügyben.

Hirdetés

Holtan találtak egy 24 éves ugandai lányt a temesvári Nyugati Egyetem egyik bentlakásában. Mercy Kajuma Birungi mesterképzésen vett részt a közgazdaságtudományi karon, s mint kiderült, az Ugandai Köztársaság elnökének az unokahúgáról van szó.

A lány halálát a rendőrség nem csak emiatt vizsgálja a lehető legalaposabban, ugyanis nem kizárt, hogy mulasztás történt az ügyben. A Temes megyei rendőrség szóvivője szerint a mentőszolgálatot egy külföldről telefonáló férfi értesítette vasárnap, hogy rosszul van a barátnője, de rossz címet adott meg. A mentősök végül megtalálták a bentlakást, bekopogtak a lányhoz, de állítólag senki nem nyitott ajtót.

Hétfőn a férfi ismét hívta az 112-őt, s közben az is kiderült, vasárnap óta nem tudta felvenni a kapcsolatot a barátnőjével. A mentősök ezúttal hívták a tűzoltókat is, betörték az ajtót és megtalálták a lány holttestét.

Na de itt jön a csavar, az ügyben érintett mentőszolgálat vezetője ugyanis másképp tudja a történteket: azt állítja, hogy a lány vasárnap ajtót nyitott a mentősöknek, meg is vizsgálták és kézjeggyel ellátott dokumentuma is van erről.

Vasile Raț azt is mondta, a helyszínelő orvos szerint az egyetemista lány nem volt olyan állapotban, hogy kórházba kellett volna szállítani, sőt, a lány azt mondta, fogalma sincs, hogy miért kellett kihívni a mentőket, mert nem érzi rosszul magát. Egyelőre ennyit tudunk a fura történetről, remélhetőleg a rendőrségi nyomozás után tisztább lesz a kép.

Hirdetés