Hogyne akarna az RMDSZ tovább kormányozni, ha kaphat 6 miniszteri posztot?

Beszélgettek egyet a PNL-nél a folytatásról, barátkoztak Ciucával. Menni fog ez…

Hirdetés

„Tárgyaltunk arról, hogy folytathatjuk-e együtt a kormányzást és a válasz az, hogy igen” – ezzel jött ki Kelemen Hunor a találkozóról, amelyet a PNL székházában folytattak pénteken.

Az RMDSZ elnöke Nicolae Ciucă kormányfőjelölttel és Florin Cîțuval, a PNL elnökével egyeztetett.

Szó esett a kormányprogramról, amit itt-ott kiegészítenek majd, egyelőre nem tudni, mivel, de a hétvégén minden összeáll.

Úgy tűnik, sikerült dűlőre jutni a minisztériumok elosztásában is, Kelemen Hunor legalábbis azt mondta, hogy a kormányprogram véglegesítése után „száz százalékosan” sikerül megállapodni a kormány összetételéről és a posztok elosztásáról is. Ha ez megvan, Nicolae Ciucă a tervek szerint csütörtökön állhat a parlament elé az új kormánnyal.

Hirdetés

Az RMDSZ-szel hat minisztérium vezetéséről tárgyalnak – ezt már Florin Cîțu mondta a megbeszélések után. Azt is megjegyezte, hogy az USR-vel is egyeztetnek az új kormány parlamenti megszavazásáról. (Persze az USR nem lesz benne az új kormányban, miután az megszavazta a PSD bizalmatlansági indítványát és ezzel részt vett a saját kormányának megbuktatásában.) A PSD-vel nincs semmilyen egyezség – mondta a PNL elnöke.

Az RMDSZ-nek jelenleg három minisztere van az ügyvivő kormányban (Cseke Attila, Tánczos Barna és Novák Eduárd), plusz Kelemen Hunor, aki miniszterelnök-helyettes.

Hirdetés