Hogyan csökkentsük a pokoli forgalmat? Hát alkalmazzunk sofőrt!

Eredeti javaslat.

Hirdetés

Bizonyára mindenki megtapasztalta már azt az idegesítő jelenséget, hogy a nagyobb városokban – különösen csúcsidőben – egyre nagyobb kihívás bárhova is eljutni a pokoli forgalom miatt.

És a helyzet egyre rosszabbodik, hiszen egyre többen vásárolnak autót, miközben az utak szélessége – különösen a belvárosokban – nem növelhető tovább.

Sokan keresik a megoldást, van, ahol dugódíjat vezettek be, máshol egyszerűen kitiltják a gépjárműforgalmat a belvárosból.

De Bukarestben most egy sokkal eredetibb módszert talált ki valaki.

Történt, hogy az egzaltált hírszolgáltatás egyik romániai zászlóshajójának számító Realitatea hírcsatorna – amely azt a dicsőséget tudhatja magáénak, hogy a románságát hisztérikusan, idegi alapon megélő, betegesen magyarfóbiás, azóta a Nemzeti Liberális Párt európai parlamenti képviselőjévé avanzsált Rareș Bogdant adta a nemzetnek – stúdióbeszélgetést rendezett a témában.

Ahova ki tudja, miért, a csatorna tulajdonosa, Maricel Păcuraru lányát, Alexandra Păcurarut is meghívták észt osztani.

Ő pedig be is bizonyította, hogy nem hiába kapott lehetőséget, mivel emlékezeteset alakított.

Azzal kezdte, hogy a közlekedési kultúra hiánya a hiányos nevelésre vezethető vissza, és sokan még mindig egyedül ülnek az autójukban. De mivel például őt a csatornatulajdonos apuci kiválóan nevelte, ő tudatosan és öntudatosan közlekedik, ezért már nem a saját autójával jár.

Hirdetés

Hanem sofőrrel.

Mit is lehet erre mondani?

Csak gratulálni lehet a környezettudatos közlekedés koronázatlan királynőjének a döntéshez.

Igaz, még fokozható a dolog: közlekedhet busszal is.

Már persze szigorúan csak saját busszal, mert azért azt senki sem várhatja el tőle, hogy vegyüljön a köznéppel.

 

Hirdetés