Hogy mi van? Valaki ellopott egy… köztéri padot…

… egy helyi tanácsost 60 napos közmunkára ítéltek egy kórházi kápolnában, mert részegen vezetett… és ismét lecsapott a juhvegyszeres átok, ezúttal egy hétgyermekes családra.

Hirdetés

Alig kezdődött el az év, máris leesett az állunk: valaki ellopott egy… köztéri padot

Az ügyeletes szerkesztő leül szombat délután a gép elé, megnézi, mi történik éppen Erdélyben, no meg a mioritikus hazában… és hirtelen majdnem kilöttyinti a kávéját. Újságíróként megszokta, hogy az emberek néha mindenféléket ellopnak. Olyan dolgokat is, amikről normális embernek eszébe se jut, hogy esetleg a vágy titokzatos tárgyaiként működhetnek. Ha az ügyeletes szerkesztő elé tettek volna egy listát, amely lopásra ingerlő tárgyak neveit tartalmazta volna, és megkérték volna, hogy belátása szerint helyezze sorrendbe őket, a köztéri padot biztos az utolsó helyek valamelyikére tette volna, mondjuk, a közvécé elé.

Nos… a valóság ismét rácáfolt az ügyeletes szerkesztő világról alkotott elképzelésére. Történt ugyanis, hogy a Pitești városában (Argeș megye) járőröző rendőröket péntek este valaki figyelmeztette, hogy pár utcával odébb egy fiatalember egy köztéri padot cipel. Feltehetően a hatósági közegek is meghökkentek, de azért utánaeredtek a dolognak, megtalálták a fiatalembert és megkérdezték tőle, ugyan hova viszi azt a padot, továbbá hogyan tett rá szert. Szó szót követett és kiderült, hogy a fiatalember (a város egyik iskolájának diákja) úgy gondolta, neki szüksége van arra a köztéri padra, tehát felkapta és magával vitte.

Egyelőre ennyit lehet tudni a dologról. A rendőrség nyomoz! Az ügyeletes szerkesztő pedig a fejét csóválja: fura hely ez a világ.

Példás büntetés: egy részegen autózó helyi tanácsost 60 napos közmunkára ítéltek… egy kórházi kápolnában

A helyszín a Fehér megyei Szászsebes. Itt történt, még márciusban, hogy a PNL helyi tanácsosa, aki egyben a városi vízszolgáltató vállalat vezére is, részegen autókázott. A rendőrök megállították, elvégezték az alkoholtesztet és biza, valóban részeg volt a jóember. Saját bevallása szerint megivott egy sört meg egy üveg bort, mielőtt kormányhoz ült volna.

A dologból vádemelés lett, az ügyet letárgyalták, és a taláros testület egy év és kilenc hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a tanácsos és igazgató urat. Na de ez nem jelenteti azt, hogy a jóember szépen hazamehet és élheti világát. A bíróság ugyanis 60 napos közmunkát is rásózott, nagyon helyesen. Amelyet a helyi kórház kápolnájában kell ledolgoznia. Jó, itt azért kapott az elítélt egy választási lehetőséget: ha nem fűlik a foga a kórházi kápolnához, végezheti a közmunkát a szászsebesi polgármesteri hivatalban is. Reméljük, magába száll a helyi tanácsos, mert azért ennél jobb példával kellene elöl járni, ha az ember elöljáró.

Hajmeresztő: hétgyermekes család került kórházba, mert juhvegyszerrel mosakodtak

Két hét se telt el azóta, hogy megírtuk: a Hunyad megyei Szászvárosban két anyuka juhvegyszerrel mosta meg három gyermek haját. Melynek eredményeképpen rövid úton és súlyos állapotban kórházba kerültek a gyermekek.

Hirdetés

Két hét se telt bele és itt az újabb tragikus történet, ezúttal Szatmárnémetiből: egy anyuka (elnézést, de néha nem tudjuk, mi van ezeknek az anyukáknak a fejében) juhvegyszerrel mosdatta meg hét gyermekét, no és saját magát.

A folytatás sejthető: a 37 éves anyuka és az egyik, 11 éves gyermek intenzív osztályra került. Másik két gyermek (kilenc és 15 évesek) „csak” a gyermekkórházban kötöttek ki, a többi négy gyermeket (öt és hét évesek, illetve egy hároméves ikerpár) az egyik kolozsvári gyermekkórházba kellett átszállítani kezelés végett.

Egyelőre ennyit lehet tudni. A magunk részéről csak ismételni tudjuk, amit karácsony táján elmondtunk, csak kicsit nyomatékosabban: a Jóisten megfizeti, a gyermek nem bárány, ne mossuk hát juhvegyszerrel! Nagyon szomorú vége lehet.

Hirdetés