Fotó forrása: Youtube.

Karácsonyi tragédia: leégett egy panzió, egyelőre öt halott van, három embert még keresnek…

… három gyermek kórházba került, mert juhoknak való vegyszerrel mosdatták őket… és egy ideig még nyugodtan eltehetjük a bundasapkát, erősen langyos lesz az idő.

Hirdetés

Karácsonyi tragédia: leégett egy panzió, egyelőre öt halott van, három embert még keresnek

A szomorú eset a Prahova megyei Gura Vadului település egyik panziójában történt, ahol karácsonykor magánpartit szerveztek (a hírek szerint maga a tulajdonos), 26 ember részvételével. Eddig szép és jó, de a hétfőről keddre virradó éjszakán az épület kigyulladt és leégett.

A panzióban levő 26 ember közül tizennyolcnak sikerült kimenekülnie a lángok közül. Nyolc ember viszont sajnos eltűnt. A helyszínre érkező tűzoltók a mentés során négy felnőtt és egy gyermek elszenesedett holttestére találtak a romok között. Három további vendéget, két gyereket és egy fiatal felnőttet jelen pillanatban is keresnek az illetékesek.

Az ember fejében persze, feltevődik a kérdés: hogy történhetett ez meg? A tűzoltó, a rendőrség, az ügyet vizsgáló ügyészek, sőt, a DNA is feltette a kérdést. És kiderült, hogy a panzió nem rendelkezett tűzoltósági engedéllyel és egy 2019-ben végrehajtott vizsgálat során nem kevesebb, mint hat figyelmeztetést kapott a tulajdonos. Ezek szerint nem volt elég, és most jön a fekete leves, ugyanis az ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés ügyében nyomoz.

Ja, és hogy ki a panziótulajdonos? Hát, történetesen egy volt testőr, akit többször börtönbüntetésre ítéltek (verekedés, törvénytelen fegyvertartás miatt), de furcsa módon egyszer sem kellett börtönbe vonulnia, és jó pár egyéb sötét ügy is terheli a múltját. Röviden: maffiózó. Kérdés: vajon ezúttal is megússza?

Érthetetlen: két anyuka juhoknak való vegyszerrel mosta gyermekei haját, kórházba is kerültek

Az ember azt gondolná, egyszerű, mint az egyszeregy: amikor hajat akarunk mosni, hajsampont (esetleg szappant) használunk. Azt hozzátenni, hogy embernek valót, nem szükséges, hiszen… emberek vagyunk. Ha pedig az ember feje betetvesedik, akkor embernek való tetűirtó szert használunk. Nem?

Hát, egyes esetekben az egyszeregy nem is olyan egyszerű. Nézzük azt az esetet, amely a hétvégén történt a Hunyad megyei Szászvárosban. Két anyukáról és három gyermekükről szól az egyébként szomorú történet. Az anyukák feltehetően tetűt fedeztek fel a gyermekek fején, egyébként nem tették volna azt, amit tettek. Persze, akkor sem kellett volna azt tenniük, hiszen elég egy kattintás és kiderül, hogy sokféle tetűirtó szer kapható a patikákban. Embernek való!

Na de mit tettek az anyukák? Juhoknak való vegyszerrel mosták meg a gyermekek fejét. És meg is lett az eredménye, sajnos. Mentőt kellett hívni, ugyanis a gyermekek szédülésre panaszkodtak, hányingerre, és aztán hánytak is.

A mentő elszáguldott velük a szászvárosi kórház sürgősségére, ahonnan rövid vizsgálat után átszállították őket a dévai sürgősségi kórházba. Igen ám, de az egyik gyermek olyan súlyos állapotba került, hogy intubálni, illetve mesterségesen lélegeztetni kellett, ezért őt a temesvári gyermekkórházba szállították tovább.

Hirdetés

Az anyukákról nincs további hír. Van viszont a rendőrségről: az illetékesek bűnvádi eljárást indítottak az anyukák ellen, gondatlanságból elkövetett testi sértés okán.

Könyörgünk: embert embernek való gyógyszerrel gyógyítsunk!

Egy ideig még nyugodtan eltehetjük a bundasapkát: erősen langyos lesz az idő

Az idei karácsony csodás (és rövid ideig tartó) ajándékkal kedveskedett sokfelé Erdélyben. Szombaton, szenteste előtt egy nappal lehavazott. Tényleg szép volt. Aztán vasárnap nekimelegedett az időjárás, olvadni kezdett a hó, hétfőre pedig már sok helyütt nyoma se volt.

Sokan fel is tették a kérdést: mi lesz tovább az időjárással? Nos, a meteorológusok előálltak a jövendöléssel. Ennyi volt a hóhullásnak, legalábbis a hegyvidéken kívül. Szilveszterig nyugodtan félre lehet tenni a bundasapkát. És nem csak a hó fog hiányozni, elsősorban az észak-nyugati és nyugati vidékeken, hanem az eső is.

Aztán január első hetében megjön az eső. Sok eső. Hideg azonban továbbra sem lesz. Tehát hó sem. Persze, kivételek akadhatnak, de ne nagyon lovaljuk bele magunkat a hóemberezésbe. Hacsak nem mászunk magas hegyre. Ott is vigyázni kell azért, mert ha melegebb lesz, lavinákra is lehet számítani.

Aztán január második hetétől kezdve helyrebillennek a dolgok, legalábbis az időjósok szerint. Hideg lesz, ahogy januárban lenni szokott, és talán havazni is fog. Azért írjuk, hogy talán, mert olyan messzire a profi meteorológus is csak óvatosan tekintget. Szóval, elképzelhető, hogy lesz tél az idei télen, de csak január közepétől kezdve.

Hirdetés