Hír a lehetőségek országából: manelista hastáncost vett fel ellenőrnek a közegészségügyi hatóság

Nagyon ügyesen jelentkezett, majd nagyon ügyesen vizsgázott. Ez ám a karrierváltás!

Hirdetés

Aki eddig kételkedett abban, hogy Románia a lehetőségek országa, most sürgősen kínálja meg magát egy kupicával, mert ezt a hírt nehezen fogja elviselni szárazon.

Szóval az történt, hogy egy (állítólag) híres táncosnő, a honi manele-sztárok videoklipjeiből „ismert” Maria Emylia Florescu – színpadi nevén Emy – ezentúl a bukaresti közegészségügyi hatóság (DSP) szakmai stábját fogja erősíteni.

Mielőtt bárki is egyébre gondolna: nem a rendkívül elfoglalt és leterhelt munkaközösséget fogja szórakoztatni a profin kimunkált tánclépéseivel, hanem szakellenőrként folytatja a közegészségügyi hatóságnál. Ezt az óriási karrierkanyart úgy sikerült bevenni, hogy a DSP meghirdetett egy olyan állást, amelynek betöltéséhez nem kértek szakmai tapasztalatot, az önéletrajzok benyújtására pedig 48 órányi határidőt szabtak meg – egyértelmű tehát, hogy csak az jelentkezett, aki tudott róla.

Hirdetés

De Emy remekelt az interjún – azt is mondhatnánk, legyőzte az ellenségeit -, a legmagasabb pontszámot érte el, maga mögé utasítva egy fogorvost és egy általános orvost. Pedig olyan nagyon sok köze nincs a szakmához, sőt: turizmust tanult egy magánegyetemen, szakmai tapasztalatot pedig színészként, hastáncosként és énekesként gyűjtött. Csodálatos, nem?

Maria Emylia Florescu 2016-ban is megpályázott egy zsíros állást az állami szektorban, az Országos Cégbíroságon, de a versenyvizsgán egy vérszegény 2,50-et ért el.

 

Hirdetés