Fotó: Dezmembrari Roman/Facebook

Hír a jól elvégzett munka országából: leszakadt egy alig pár hónappal ezelőtt felújított híd (VIDEÓval/FRISSÍTVE)

Pedig az ünnepélyes átadáson a megyei tanács elnök úr garantálta, hogy legalább tíz évig nem lesz probléma majd az átkelővel. Hát...

Hirdetés

FRISSÍTVE: Sorin Grindeanu közlekedési miniszter természetesen azzal kezdte a nyilatkozatát, hogy alapos vizsgálatot rendelt el az ügyben, azt viszont hozzátette, véleménye szerint alapos tesztek hiányában a hidat nem szabadott volna átadni a forgalomnak. „Csoda, hogy nem történt tragédia” – jegyezte meg a miniszter. Hát tényleg. Közben az is kiderült, hogy a híd felújításával megbízott cég egy PSD-s pártkatona (volt megyei tanácsos) tulajdona, nem csoda hát, hogy lazán nyerte a licitet.

Alig hat hónappal ezelőtt újították fel az ország egyik leghosszabb ferdekábeles szerkezetű hídját a Neamț megyei Luțca mellett, és csütörtökön délben le is szakadt.

Kész csoda, hogy nem történt tragédia: a Szeret folyó fölötti közúti átkelőn épp egy kamion és egy nyergesvontató haladt át, amikor a szerencsétlenség történt – mindkét jármű a folyóba zuhant, a teherautó sofőrjét kórházba kellett szállítani. A híd több mint ötven évvel ezelőtt épült, és statikai problémák miatt 2020-ban lezárták, a felújítását tavaly novemberben fejezték be. Akkor így nézett ki:

Az ünnepélyes átadáson a PSD-s Ionel Arsene, a megyei tanács elnöke szó szerint ezt mondta: garantálja, hogy legalább 10 évig semmi probléma nem lesz majd a 216 méter hosszú átkelővel. A politikai garancia ezek szerint nem volt elegendő.

Hirdetés

Kíváncsian várjuk Sorin Grindeanu közlekedési miniszter reakcióját, Ionel Arsene reakciója viszont enyhén szólva agyzsibbasztó: a megyei tanácselnök a Facebook-bejegyzésében azt írja: a hidat nem is vették át teljesen a felújítást vállaló cégtől (!!!), és a tesztelési időszak sem fejeződött be, szóval minden felelősség a céget terheli. Ehhez képest az átkelőt lazán átadták a forgalomnak tavaly novemberben…

Hirdetés