Hiába vártuk a csodát, esélyünk sem volt: csúnyán kikapott a magyar válogatott Angliától (VIDEÓval)

Anglia Európa-bajnoki formájában folytatta a világbajnoki selejtezőket, a magyar védelem most csupán egy félidőn át bírta a nyomást.

Hirdetés

Hatvanezer néző ment ki a Puskás-stadion, hogy újra átélje a júniusi, franciák és németek elleni csodát, de a hangulat mellé most nem jött az eredmény a magyarok számára.

Anglia megmutatta, hogy az Eb-döntőbe jutása cseppet sem véletlen,

ráadásul Jack Grealish kivételével minden kezdőjátékosa az olaszok elleni fináléban is a pályán volt. A vendégek nyomása lélegzethez sem engedte jutni a magyar védelmet, amely az első félidőt ugyan kivédekezte nagy helyzet nélkül, de a megszerzett labdákat képtelen volt eljuttatni a támadókhoz.

A második félidő pedig azt mutatta meg, hogy ez a fajta szervezett védekezés csak az első egyéni hibáig működik: Orbán Willi félpályánál elvesztett labdáját Grealish elfutása és Raheem Sterling gólja büntette. Innen kezdve már sorra jöttek az angol helyzetek, és bár Harry Kane három közeli lövését is védeni tudta Gulácsi Péter, egy újabb lerohanás, egy szöglet és a végén egy átlövés is angol gólokat hozott –

az Eb-hez hasonlóan az angolok türelemjátéka most is a második félidőben hozta meg az eredményt.

A selejtezőcsoport első helye négy forduló után nagyjából eldőlt, a magyarok számára innen kezdve a második hely a tét, amelyért szeptemberben még vasárnap Albániában, jövő szerdán pedig Budapesten, Andorrával játszanak.

Románia visszavágott a húzóemberei egy részét szexuális botrányok miatt nélkülöző Izlandnak a tavalyi Eb-pótselejtezőn elszenvedett vereségért, de így is csupán negyedik helyen áll csoportjában.

Európai világbajnoki selejtezők, 4. forduló, I-csoport

Hirdetés

Magyarország–Anglia 0-4 (Sterling 55., Kane 63., Maguire 69., Rice 87.)
Lengyelország–Albánia 4-1 (Lewandowski 12., Buksa 44., Krychowiak 54., Linetty 89., illetve Cikalleshi 25.)
Andorra–San Marino 2-0 (Vales 18., 24.)
Az állás: 1. Anglia 12 pont, 2. Lengyelország 7 (11-6), 3. Magyarország 7 (10-8), 4. Albánia 6, 5. Andorra 3, 6. San Marino 0.

J-csoport:
Izland–Románia 0-2 (Man 47., Stanciu 83.)
Liechtenstein–Németország 0-2 (Werner 41., Sané 77.)
Észak-Macedónia–Örményország 0-0
Az állás: 1. Örményország 10, 2. Németország 9, 3. Észak-Macedónia 7, 4. Románia 6, 5. Izland 3, 6. Liechtenstein 0.

 

 

Hirdetés