Házibulit vagy nagyobb családi összejövetelt szervezne? Nem árt tisztában lenni ezzel a dologgal

A kormány „tisztázóembere” elmagyarázta, hány személy vehet részt a magáneseményeken.

Hirdetés

A vészhelyzet idején sem lehetetlen családi eseményeket, például születésnapokat, évfordulós ünnepségeket vagy baráti összejöveteleket szervezni, de persze a hatóságok a járványhelyzetre való tekintettel ezeket a magáneseményeket is szabályozzák. Ha nem akarjuk, hogy egy kellemetlen meglepetés elrontsa az örömteli eseményt, akkor nézzük meg, milyen szabályok érvényesek a banzájokra.

A kormány „tisztázóembere”, Marcel Vela belügyminiszter – aki korábban többször is zavart keltett nyilatkozataival – legutóbbi Facebook-videójában azt mondta, hogy legfeljebb nyolc személy vehet részt egy családi eseményen, melyet beltérben szerveznek meg. A vallási szertartással egybekötött eseményeken, mint például egy esküvő, keresztelő vagy egy temetés,maximálisan 16-an tehetik tiszteletüket.

Az intézkedés célja természetesen az, hogy lassítsa a járvány terjedését, de az is fontos, hogy egy fertőzöttel esetlegesen érintkező személy miatt ne kelljen az esemény összes résztvevőjének két hétre házi elkülönítésbe vonulnia. Mondjuk, ez így így is előfordulhat, de tény, hogy nem mindegy, 8, 16 vagy 100 személynek kell elbarikádoznia magát.

Legközelebb június elseje, majd június 15. után emelhetnek ezen a számon, a járvány alakulásának függvényében.

Addig is marad a szűkkörű, diszkrét dorbézolás.

Hirdetés