Hát ez nagyon gáz: drágulhat a földgáz és villanyáram is az év második felében

És persze ezzel együtt az alapélelmiszerek is. Nem elég, hogy itt küzdünk a járvánnyal, a zsebünkbe is mélyebben bele kell nyúlnunk.

Hirdetés

Nagyon úgy néz ki, hogy az év második felében többet fizetünk majd a földgázért és a villanyáramért is, egy újabb drágulási hullám elkerülhetetlennek tűnik – ezeket a rossz híreket Dumitru Chisăliță, az Intelligens Energia Egyesület elnöke lengette be a Spotmedia.ro szerint.

Az energetikai szakértő számításai szerint az sem kizárt, hogy július elsejétől legalább 20 százalékkal drágább lesz majd a földgáz a piaci mozgások alapján, s ahogy ilyenkor lenni szokott, ennek következtében az alapélelmiszerek ára is tovább fog növekedni.

A villanyáram-szolgáltatásért legalább 5 százalékkal fogunk többet fizetni az év végéig, s a fokozatos áremelkedés többek közt a befektetések hiányával (is) magyarázható: míg a fogyasztás szinte napról napra növekszik, az állami energiavállalat továbbra sem sürgeti a vízerőmű-rendszerek fejlesztését, bővítését.

Mint arról beszámoltunk, Mircea Coșea gazdasági szakértő már korábban arra figyelmeztetett, amennyiben a korlátozások tovább tartanak, az alapélelmiszer-árak is folyamatosan növekedni fognak az elkövetkező időszakban.

Hirdetés