Illusztráció

Felvették a maszkot, kiesett a szűrőbetét: ócska hamisítványt kaptak az orvosok egy temesvári kórházban

Több megyét érintő házkutatási akciót tartott hétfőn reggel a rendőrség.

Hirdetés

Hamis maszkok forgalmazása és értékesítése miatt tartottak házkutatásokat hétfőn reggel a gazdasági bűncselekmények felderítésére specializálódott rendőrök. Összesen tíz lakásban gyűjtöttek bizonyítékokat Bukarestben, illetve Bihar, Brassó, Máramaros és Temes megyében. A feltételezések szerint a gyanúsítottak egy Covid-kórháznak szállítottak le hamis maszkokat, egy ismert márkának álcázva az első ránézésre is pocsék minőségű hamisítványokat.

Az ügyben a Legfelső Semmítő- és Ítélőszék mellett működő ügyészség felügyeletével zajlik a nyomozás. Hat személyt kísértek be a rendőrségre kihallgatásra.

A hatóságok egyébként nem nevezték meg, hogy melyik kórháznak adtak el hamis maszkokat, csak annyit közöltek, hogy egy kizárólag koronavírusos fertőzöttek fogadására kialakított, első frontvonalas kórházról van szó. A Digi 24 információi szerint a temesvári Victor Babeș kórház az érintett. Az orvosok panasza a rossz minőségű maszkokra a helyi sajtót is bejárta. Állítólag olyan pocsék volt a minőség, hogy amint felvették a maszkot, kiesett a szűrőbetét.

Valószínűleg nem ez az egyedüli eset, hogy hamis maszkokkal vértezték fel az orvosokat, ápolókat, úgyhogy ne csodálkozzunk, hogy olyan sokan megbetegszenek az egészségügyben dolgozók közül.

Hirdetés