Hamarosan sorra kerülnek azok is, akik otthonukban kapják meg a vakcinát

A mozgáskorlátozottakról külön listát készítenek, őket időpontigénylés nélkül fogják beoltani.

Hirdetés

Az oltáskampány második szakaszában időpontigénylés nélkül, az otthonukban kaphatják meg a koronavírus-elleni vakcinát az ágyhoz kötött betegek, a mozgáskorlátozottak és a dialízist igénylő személyek – ezt csütörtökön jelentette be a kampányt koordináló Valeriu Gheorghiță.

Őket a helyi önkormányzatok szociális irodáinak a bevonásával, és természetesen az érintettek hozzátartozóival, gondozóival együttműködve írják össze egy külön listára, amely alapján majd beoltják az igénylőket az elkövetkező időszakban. A kampány koordinátora felszólította az érintett háziorvosokat is, hogy segítsenek az összeírásban.

A Digi24-nek nyilatkozó Gheorghiță egyébként csütörtökön azt is mondta, ha minden a terv szerint halad, az oltáskampány harmadik szakasza április elején kezdődhet el. Az országos akció éppen zajló szakaszáról itt írtuk össze a fontosabb tudnivalókat.

Az elmúlt 24 órában egyébként 39 712-en kaptak védőoltást, közülük 4030-an már a második dózist is letudták. A kampánystáb közölte, eddig 338 252-en vannak túl az oltáson, közülük 8944-en mindkettőt kipipálták.

Hirdetés