Halló, sürgősségi központ? Lerohadt a Facebook és nem tudok beszélni a nejemmel!

Kedves olvasó, ez nem poén. Ilyenné válhat az ember, ha nem tartja fenn a közösségi háló.

Hirdetés

A világ döbbenten vette tudomásul, hogy hétfő délutántól éjfélig leállt a Facebook (meg jó pár szatellit szolgáltatás). Oké, lehetett viccelni a dologgal, hogy jaj, mi lesz most, milliók kapnak ideg-összeroppanást, mert nem tehetnek ki szelfit, képet a macskáikról, nem szidhatják az orvosi diktatúrákat, a vírustagadókat satöbbi.

De amikor ezek a viccek átcsúsznak a valóságba, az embernek tényleg megáll az esze és ácsorog, bár egy pillanat erejéig.

Tessék elképzelni, a Krassó-Szörény (Caraș-Severin) megyei rendőrség közölte a világgal, hogy egy resicabányai (Reșița) polgár hétfő este kapta magát és felhívta a 112-es sürgősségi számot.

Oké, eddig mi a baj, kérdezheti bárki. Hát az, hogy a polgárnak az volt a panasza, hogy nem megy a Facebook (teszik érteni?) és ő nem tud beszélni a feleségével.

És akkor most elképzelhetjük, hogy a központban ülő dolgozó leesik a székről, mint a szélütött. Aztán, miután magához tér, tájékoztatja a rendőrséget (ez meg is történt).

Hirdetés

A hatóság felkereste a háborgó polgárt és nagy emberségről tévén tanúbizonyságot, nem büntette meg (pedig jogában állt volna, a 112-es sürgősségi számmal való visszaélés okán), hanem elmagyarázta neki, hogy ez a telefonszám mindenre való, csak arra nem, amire a polgár használta.

Reméljük, használt a tanácsadás. És reméljük, nem rohad le ismét a Facebook. Mert… na de nem is merjük folytatni, szép délutánt kívánunk!

Hirdetés