Hagymázas hőbörgéssel reagált a román miniszterelnök-helyettes arra, hogy a székely hokisok a székely himnuszt énekelték

Sorin Grindeanu példás büntetésről delirál.

Ha már a bukaresti sportsajtó azzal próbálta a román hokiválogatott I/A értékcsoportból való kiesése miatti frusztrációit kompenzálni, hogy uszított egy sort, amiért a csapat gerincét alkotó székely sportolók az elitkörbe feljutott magyar válogatottal játszott vasárnapi meccs után a piros-fehér-zöld együttes tagjaival és a közönséggel együtt elénekelték a székely himnuszt is,

a román kormány egyik magas rangú tagja is úgy érezte, nem maradhat ki a magyarellenes fröcsögésből.

Sorin Grindeanuról, a kabinet szociáldemokrata párti miniszterelnök-helyetteséről van szó, aki korábban miniszterelnökként is tevékenykedett, amíg a saját pártja meg nem buktatta.

Grindeanu, aki a miniszterelnök-helyettesi tisztség mellett a közlekedési tárca vezetését is ellátja, közösségi oldalán szállt bele páros lábbal a romániai hokiválogatott magyar tagjaiba.

Mindezt úgy, hogy

előzetesen megpróbálta a tolerancia bajnokának beállítani magát.

„Temesváriként tökéletesen megértem, milyen egy multikulturális és többnemzetiségű közösségben élni, amelyben mindenkit tisztelnek.

Azonban képtelen vagyok megérteni és tolerálni a román válogatott jégkorongozóinak gyalázatos gesztusát, akik a Székelyföld úgynevezett himnuszát énekelték.

Ez sértés és a tisztelet szégyentelen hiánya Romániával, a románokkal és a trikolórral szemben. És remélem, a dolgok nem maradnak büntetlenül. Arra kérem a Román Jégkoronszövetséget, a sportminisztériumot és az összes felelős tényezőt, hogy tegyen sürgős lépéseket a lehető legsúlyosabb szankciók meghozatalára a minősíthetetlen gesztus után.

Aki nem tiszteli Romániát, nincs mit keresnie a piros-sárga-kék mezben! Számunkra ezek a színek jelentenek mindent!
UI: Tisztelet a három ROMÁN játékosnak, aki félreállt, és nem vett részt ebben a komédiában!” – írta Grindeanu.

Természetesen kizárólag a legendás román tolerancia jegyében.

Amellyel pillanatok alatt sikerült leküzdenie magát a szélsőséges AUR magyarfóbiája miatt életét a permanens frusztráció állapotában töltő képviselője, Dan Tanasă szintjére.

Amúgy a jégkorongszövetség elnöke, Alexandru Hălăucă a jelek szerint készségesen teljesíteni kívánja a miniszterelnök-helyettes követelését: összehívja a szövetség vezetését, hogy a lehetséges büntetésekről tárgyaljanak, amiért a román hokiválogatott tagjai vigyázzban álltak, amíg a magyar szurkolók a himnuszt énekelték.

A lehetséges büntetésekről ugyanakkor nem tudott nyilatkozni.