Ha Ön tud valamit a Kolozsvárról eltűnt Molnár Beátáról, kérjük, értesítse a rendőrséget!

Molnár Beáta szombaton indult el túrázni a barátja társaságában, azóta nincs hír róluk.

Már a rendőrség keresi a 30 éves, marosvásárhelyi származású, Kolozsváron élő Molnár Beátát, aki napok óta nem adott magáról életjelet. Molnár Beáta szombaton dél körül indult el 43 éves Arad megyei barátjával a Kolozs megyei Havasrekettye (Răchițele) irányába.

A barátai szerint már szombat estére haza kellett volna érniük, de azóta semmit sem lehet tudni róluk.

A hozzátartozók végül hétfőn értesítették a rendőrséget, akik nyomozást indítottak, és arra kérik a lakosságot, hogy akinek bármilyen információja van az ügyben, értesítse őket az 112-es segélyhívó számon.

A Cluj24 kolozsvári hírportál az eltűnt nőhöz közeli forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a szóban forgó 43 éves Arad megyei férfi Boné Ferenc, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem volt tanára. Ugyanezek a források arról számoltak be, Hogy Molnár Beáta szombaton még készített egy képet Havasrekettyén, tehát megérkeztek a célállomásukra, de azóta semmit sem lehet tudni róluk.

Boné Ferenc két éve azzal került be a hírekbe, hogy Kolozsváron, a nyílt utcán súlyosan bántalmazta volt barátnőjét. Miután az eset nyomán rendőrségi eljárás indult ellene, Boné felmondott a Sapientián, majd a bíróság alapfokon egy év és három hónap felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 90 nap közmunkára ítélte. Az alapfokú ítélet fellebbezés híján három éves próbaidővel jogerőssé vált.