Ha minden szülő tahó politikus lenne, bemehetne az iskolába feszíteni és fotózkodni. Maszk nélkül!

De szerencsére nem az! Viszont Gabriela Firea bukaresti főpolgi és a szintén polgármester férje igen! Ráadásul ostoba is.

Hirdetés

Az ember hajlamos azt hinni, hogy az igazi ősparaszt, „tudod te, ki vagyok én?”– és „nekem mindent szabad”-politikusok kicsit visszaszorultak a közéletből, aztán persze mindannyiszor rájön, hogy nem.

Gabriela Firea, Bukarest, tehát a román főváros főpolgármestere, és férje, Florentin Pandele, aki a kollégája is, mivel a főváros melletti Voluntari község polgármestere, úgy gondolták, hogy nekik aztán mindent szabad („băăăăi, én vagyok a főpolgármester, băăăăă!”), mint a hajdani téeszelnököknek vagy a városi párttitkároknak, így az is, hogy

az iskolakezdés napján csak úgy besétáljanak az iskolába, majd maszk nélkül fotózkodjanak a gyerekeikkel.

Holott tudjuk, hogy járvány van, emiatt nem csak a gyerekek kínlódnak az iskolában egy csomó szigorú szabállyal, hanem a szülőknek is kifejezetten tilos a belépés az oktatási intézményekbe (a kicsi, előkészítős gyerekek szüleit kivéve, ők is szigorúan maszkkal), ráadásul zárt nyilvános terekben kötelező a maszkviselet.

Sőt, nem elég, hogy annyira tahók, hogy magas tisztségben szándékosan törvényt szegnek,

vannak annyira ostobák is, hogy a törvényszegéssel készült képeket meg is osszák a Facebookon!

Hirdetés

Csak utólag szedték le a két kényes képet, miután többen szóvá tették, hogy hogy is van ez a dolog.

Firea főpolgármester asszony későb a G4Media portál megkeresésére úgy magyarázkodott, hogy há de csak 30 másodpercre vették le a maszkot, amíg fotózkodtak. Ezt valahonnan ismerjük, ugye, amikor a szakadt luxusautóval a tilosba beparkoló bunkó azt mondja, hogy há de csak két percre, séfu… Csakhogy ő nem egy főváros polgármestere.

Hirdetés