Ha építőmunkások lennének, önök is markológép mögé kötve vonszolnának végig egy fémcsövet egy település főutcáján? (VIDEÓval)

Mert egy kelet-romániai faluban pont így jártak el.

Hirdetés

Nem először jegyezzük meg, hogy Románia polgárai elképesztően szerencsések: nem kell vagyonokat kifizetniük azért, hogy egzotikus országokban éljenek át veszélyes kalandokat, hiszen elegendő kihajtani a közutakra, hogy felejthetetlen élményekben és kalandokban legyen részük.

A moldvai Vrancea megyében található Soveja községben például olyan vontatást filmeztek, amihez képest az elmúlt hónapokban Kárpát-medence-szerte hírhedtté vált román horrorkaravánok ártalmatlan babakocsik.

A jóravaló melósoknak egy nyolcméteres fémcsövet kellett A-ból B-be eljuttatniuk. Fölmérték a rendelkezésre álló szállítóeszközöket, és az egyik legcombosabb hardver mellett döntöttek: a szerencsés nyertes egy markológép volt.

A csövet kábellel mögé kötötték, a sofőr pedig beletaposott a gázba.

Az eredmény: minden idők egyik legállatibb roncsderbibe oltott ralija.

A száguldó exkavátor mögött ide-oda csapódott a cső, amely természetesen a vontatás távja alatt végig karcolta az aszfaltot, szikrázva siklott a közúton.

Hirdetés

Hogy közben nem történt baleset – a cső nem csapódott neki egyetlen parkoló autónak sem, és a mögötte haladókat sem nyársalta fel – az gyakorlatilag a horrorvontatmányok istenének köszönhető.

Az egész ráadásul az illetékesek jóváhagyásával történt: a község polgármestere védelmébe is vette az akciót. Mint elmondta, új hidat építettek, amellyel egy időben a régi csatornázást is kicserélték. Márpedig sietni kellett, mivel az építőnek más dolga is volt, így minél hamarabb a helyszínre kellett juttatni a csövet. Az elöljáró szerint teherautóra nem lehetett tenni, mert túl hosszú volt, ezért döntöttek a rendhagyó módszer mellett.

És egyébként is, legfeljebb ötszáz méteren keresztül vontatták.

Isten hozott mindenkit a Románia nevezetű kalandparkban.

Hirdetés