Ha az egész ország átoltottsága akkora lenne, mint a pedagógusoké, akkor egész jól állnánk

Persze azért még az oktatási intézmények alkalmazottainak is van mit behozniuk.

Hirdetés

A pedagógusok és az oktatási intézményekben dolgozó egyéb alkalmazottak körében egész jól áll a koronavírus elleni oltási kampány, különösen az ország egészéhez mérve.

A hétfői tanévkezdésre időzítve az oktatási minisztérium most közzétette, milyen arányban oltották be az oktatási intézmények alkalmazottait: mint kiderült, az összesen 317 531 érintettből 193 430-an már felvették az oltást.

Ez 61 százalék – ami még mindig hagy kívánni valót maga után, de ha azt nézzük, hogy az országos arány ennek nagyjából a fele – csak 31 százalék –, akkor már inkább jónak nevezhető.

Persze az erős védettséghez ez még mindig nem elég, úgyhogy remélhetőleg minél többen beoltatják magukat az érintettek közül az iskolakezdés apropóján.

Hirdetés

Egyébként Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter csütörtökön este a most kezdődő, a legutóbbihoz hasonló „járványtanév” kapcsán elmondta, idén a félév végi dolgozatokat megíratják és a próbavizsgákat is menetrend szerint megtartják, nincs szó arról, hogy a járványhelyzet miatt elmaradnának.

A gimnáziumi felvételik és az érettségik is ugyanúgy zajlanak majd, mint eddig.

Hirdetés