Gyakorlatilag csak a templomból, a közértből és a patikából nem tiltották ki az oltatlanokat

A hétfőn érvénybe lépő új szigorítások durvábbak, mint azt első látásra gondolná.

Hirdetés

Raed Arafatnak a hétfői kormányülés után feltették azt a két kérdést, amely a néplelket jelenleg leginkább foglalkoztatja: mi a helyzet a bevásárlóközpontokkal és a templomokkal. Az elsőnél nem lacafacáznak: bevásárlóközpontba (mall) ezentúl csak és kizárólag védettségi igazolással lehet bemenni, vagyis csak az oltottak, a betegségen 6 hónapon belül átesettek és a friss negatív teszttel rendelkezők jöhetnek számításba.

Praktikusan az új szabályozás szerint az oltatlanok ki vannak tiltva minden nem létszükségletű helyről, csak az élelmiszerboltokba és a gyógyszertárakba lehet bemenni zöld igazolás nélkül.

De figyelem: csak azokba az élelmiszerboltokba, és patikákba, amelyek nem a bevásárlóközpontokban működnek, hanem ahova az utcáról közvetlenül be lehet menni.

A hivatali ügyintézésnél zöld igazolást kérnek, miként ha étterembe, kávézóba, moziba, színházba vagy akár uszodába akar menni az ember.

Egy helyre viszont zavartalanul járhatnak kedvükre továbbra is az oltatlanok: a templomba,

a misén ugyanis nem kötelező a védettségi igazolás.

Hogy miért?

Hirdetés

A kérdést Raed Arafatnak is feltették, aki olyat válaszolt, amit sztereóban érdemes csak rögzíteni:

vannak olyan intézkedések, amelyeket nem tudományos érvek mentén hoznak meg.

Bizony: ha az ortodox egyházról van szó, a tudományos érvek nem számítanak. A miséken, istentiszteleteken ugyanakkor kötelező a maszkviselés, és a két méteres távolságtartás, de azért mégis kissé felemásra sikerült így ez az intézkedéscsomag.

Hirdetés