Góltalanul érkezett meg Európába a Sepsi OSK

A nagyszombati döntetlen nem rossz eredmény a székelyföldi foci első nemzetközi kupameccsén, amelyen a Sepsinek több, a Spartaknak nagyobb helyzetei voltak.

Hirdetés

Vendégszurkolók egyelőre még nem utazhatnak az európai kupaselejtezőkre, de a nagyszombati Anton Malatinsky-stadionban azért hallatszott néha a „Mindent bele!” biztatás – néhány dunaszerdahelyi elment biztatni a Sepsit, ha már a szentgyörgyiek a DAC-ot hívták meg ellenfélnek az októberi stadionavatóra.

Szlovákiában amúgy maximum ezer néző lehet egy meccsen, így a Liga 1 negyedik helyezettjére nem várt pokoli hangulat, csak egy hasonlóan keményen odarúgó, fizikális focit játszó Spartak.

A Sepsi azonban nem egy könnyen megfélemlíthető csapat, idegenben is tudott kezdeményezni, többet lőtt kapura a hazaiaknál, akiknek legjobb játékosa Dominik Takác kapus volt.

Viszont a második félidőben a Spartak játékosai is át tudtak rohanni a Sepsi térfelén, az igazi adok-kapok fociból pedig kétszer is csak Niczuly kapussal álltak szemben támadói, de egyik ziccert sem tudták belőni. A harmadik kiugrást pedig egy piros lap árán akadályozta meg Bogdan Mitrea, így a szentgyörgyi csapatkapitány – aki tavaly nyáron éppen Nagyszombatról igazolt a Sepsihez – nem játszhat a jövő heti hazai visszavágón.

A vendégek tökös fociját mutatja, hogy a végén még emberhátrányban is volt komoly helyzetük, de ezen a meccsen mindkét csapat be volt oltva a gólszerzés ellen.

Hirdetés

Európa Konferencialiga, 2. selejtezőkör, első mérkőzés:

Spartak Trnava–Sepsi OSK 0-0

Kiállítva: Mitrea (86.)

Hirdetés