FK Csíkszereda: büntessék meg a magyarok adójából is fenntartott Steauát és szurkolóit a magyarellenesség miatt!

A székelyföldi labdarúgóklub nem hagyná abban a gyalázatos szerda esti eseményeket.

Hirdetés

Nagyon nem szeretné az FK Csíkszereda labdarúgóklub vezetősége, hogy a Bukaresti Steaua megússza a szerda esti egymás elleni mérkőzésen zajlott magyarellenes hőbörgést.

A klub közleményben fordult az összes illetékeshez, amelyben egyrészt a magyargyűlölő szurkolók felelősségre vonását kéri, másrészt azon klubilletékesekét, akik elősegítették, hogy a bukaresti szurkolók magyarellenes demonstrációt tartsanak a tribünökön.

„A hadügyminisztérium kötelékébe tartozó, az Európai Unió viszonylatában példátlan módon közpénzből, tehát a magyarajkú adófizetők hozzájárulásából is fenntartott professzionista futballcsapat mintegy 2,5 ezer fős ultragyülekezete nyomdafestéket nem tűrő magyarellenes rigmusokkal, a stadionokban évek óta tiltólistán szereplő pirotechnikai eszközök tömkelegének folyamatos használatával kísérelték meg megfélemlíteni az FK Csíkszereda csapatát és közvetetten a romániai magyar közösség egészét”

– emlékeztet a klub.

Azt sem hagyják elsikkadni, hogy az ultrák a gyalázatos „műsorukat” az állami klub támogatásával és hathatós segítségével vihették zavartalanul színre, hiszen a jogellenes cselekedetek folyamatos elkövetésének megakadályozására a stadionban, illetve a mérkőzésre kivezényelt több száz fős biztonsági és karhatalmi erő, úgymond a füle botját sem mozdította.

Hirdetés

Ezért aztán minden illetékes állami szervet és az RMDSZ kormányban tevékenykedő tagjait is arra kérik: tegyenek meg mindent a felelősök megbüntetéséért.

Mint megírtuk, a meccsen, amelyet amúgy a bukarestiek nyertek meg 1-0-ra, rigmusokkal és molinókkal is gyalázták a magyarokat.

Hirdetés