Képünk illusztráció.

Figyelem! Medvéket észleltek Kolozsvár határában, nem is akárhol

Egész pontosan Szászfenesen, a Metro áruház közelében. Két bocs jár arrafalé, no meg egy anyamedve.

Hirdetés

Ha nem lenne elég a kormányválság, a pandémia meg az égnek szökkenő energiaárak, akkor itt van még egy gond. A kolozsváriak a fotelből nézték a székelyföldi medveproblémát… eddig.

Na, hát most picit változott a helyzet. A hétfőről keddre virradó éjszakán ugyanis három medvét észleltek Kolozsvár határában, a Nagyvárad irányába haladó főút mentén. Az anyaállat és két bocsa a város felől érkezett, a szászfenesi Metro áruház környékén kapta őket lencsevgre egy arra haladó autós.

A medvék átmásztak a Vízmúzeum melletti építőtelep kerítésén és elképzelhető, hogy a múzeum területén kerestek menedéket. A szászfenesi polgármesteri hivatal azonnal reagált, riasztották a helyi rendőrséget és a vadgazdálkodás illetékeseit, akik előtt elég nagy feladat tornyosul: az érvényes rendelkezéseknek megfelelően kézre kell keríteniük a medvéket.

A vadállatok a feltételezések szerint a Bükkből tévedtek a város közelébe.

Hirdetés

És akkor figyelem, kedves szászfenesi és kolozsvári lakosok! Aki ott él vagy arra jár, tartsa nyitva a szemét, mert előfordulhat, hogy három medvével néz… medveszemet.

Az állatokról készült fotókat ezen a linken lehet megtekinteni.

Hirdetés