Figyelem, egyszerűsítették a kijáráshoz szükséges nyilatkozatot!

Az a legfontosabb, hogy szerepeljen rajta a saját kezű aláírás.

Hirdetés

Egyszerűbbé vált a kijárási tilalom idején a lakhely elhagyásához szükséges nyilatkozat, az új űrlapot csütörtökön tette közzé a stratégiai kommunikációs csoport.

Az új nyilatkozaton, amely innen letölthető, a rubrikákat számítógépen, de kézzel is ki lehet tölteni. Fontos, hogy feltétlenül szerepelnie kell rajta a saját kezű aláírásnak. Tehát: vagy kitöltjük számítógépen, kinyomtatjuk és aláírjuk kézzel, vagy pedig kinyomtatjuk az űrlapot, kézzel kitöltjük, majd aláírjuk.

Továbbra is lehetőség van a nyilatkozatot teljes egészében kézzel megírni, ebben az esetben az űrlapon szereplő összes szövegelemet le kell másolni.

A hatósági közlés szerint az ellenőrző szervek akkor is elfogadják a nyilatkozatot, ha a kitöltött és kézzel aláírt űrlapot lefotózzuk és telefonon, táblagépen mutatjuk fel. Ugyanez érvényes a munkáltató által kiadott igazolásra (innen letölthető), amely tanúsítja, hogy az illető személy munkahelyére vagy onnan haza megy, vagy munkahelyi megbízásból tartózkodik a lakhelyén kívül.

Hirdetés

Egy másik fontos egyszerűsítés, amit az új típusú nyilatkozat tartalmaz az, hogy az előző verzióhoz képest már nem kell a személyi igazolványban szereplő állandó lakcímet és a tényleges lakcímet is feltüntetni, csak azt, ahol az illető személy ténylegesen lakik. Konkrétan: ha valakinek egy bizonyos településre szól az állandó lakcíme (a személyi igazolványában), de ő egy másik településen él, akkor az utóbbi címet kell beleírni a nyilatkozatba.

A stratégiai kommunikációs csoport arra is figyelmeztet, hogy ne használjuk az online kitöltést kínáló internetes felületeket, oldalakat, mivel az ott megadott személyes adataink védelme nem garantálható.

Hirdetés