Ilyen sem volt még: felcsendülhet a székely és a magyar himnusz a Mount Everesten

Meredek rekordkísérletre készül Thurzó Zoltán váradi zongoraművész, aki a világ legmagasabb hegycsúcsának alaptáborában koncertezne.

Hirdetés

Thurzó Zoltán váradi zongoraművész tavaly minden idők leghosszabb koncertjének rekordját akarta megdönteni – végül nem jött össze, de még így is 77 óra 40 percen keresztül játszott –, idén azonban még egy ennél is meredekebb világrekord-kísérlettel próbálkozik.

A zenész azt tervezi, hogy pünkösdvasárnap többórás zongorakoncertet ad a Himalájában, a Mount Everest 5364 méteren fekvő alaptáborában. A műsorban ismert zeneszerzők művei mellett többek közt a magyar, a székely és a román himnusz is elhangzik majd.

Amennyiben összejön a Himnusz a magasban projekt, a 39 éves művész zsebre vághat egy Guinness-rekordot a legmagasabban bemutatott zongorajáték kategóriában, így megdöntené Evelina De Lainé 2018-as csúcsát, aki 4946 méteres magasságban koncertezett. Thurzó Zoltán csütörtökön indult el Nepálba, s ha minden jól megy, 6-8 nap alatt érné el az alaptábort, oda majd helikopterrel szállítják fel a 270 kilós Yamaha márkájú zongoráját.

Hirdetés